/ bedrijven / Mosasaurusfilm
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Mosasaurusfilm

keywords: film, en televisieproductiebedrijf

Mosasaurusfilm is producent van documentaires, speelfilms en Web/TV-series, en realiseert audiovisuele projecten voor de culturele, zakelijke en educatieve sector.
trackrecord
HET KOGELGAT VAN CHATEAU ST. GERLACH
Captain Joseph Ryan uit New Jersey sneuvelde in Duitsland op 1 maart 1945 terwijl hij diende in het 744e Tank Battalion. Camille Oostwegel, adoptant van Captain Ryan’s graf in Margraten initieerde de productie van een documentaire over Ryan. Het startpunt van de documentaire is een mysterieus kogelgat in een van de spiegels in Château St. Gerlach in Valkenburg. Het gat is veroorzaakt door een Afro-Amerikaanse soldaat. Volgens de overdracht nam de blanke Joseph Ryan de schuld op zich om te voorkomen dat de zwarte comrad-in-arms zwaar gestraft zou worden. Het verhaal biedt de documentairemakers de gelegenheid om onderzoek te doen naar de contradictie van Europa’s bevrijding door een raciaal gesegregeerd Amerikaans leger, en tegelijkertijd te wijzen naar de rol van de tweede wereldoorlog als een katalysator van grote veranderingen in de Verenigde Staten.

DUBOIS - DE ZOEKTOCHT NAAR DE ONTBREKENDE SCHAKEL
Documentaire met Redmond O’Hanlon over de Nederlandse antropoloog en paleontoloog Eugène Dubois (1858-1940), die eind 19e eeuw op Java de ontbrekende schakel tussen mens en aap vond en daarmee het gelijk van Darwin bewees. Dubois – The Quest for the Missing Link vervlecht documen-taire en gedramatiseerde segmenten tot een weefwerk van wetenschap en religie, triomf en deceptie, liefde en obsessie.

EXPEDITIE LIMBURG, twee seizoenen
Televisieserie over de verhalen achter archeologische vondsten in Limburg. De serie kenmerkt zich door een combinatie van documentaire segmenten en gedramatiseerde reconstructies.

TIKKEN
Korte speelfilm naar het gelijknamige verhaal uit de bundel Nachtogen van Jack Lance. Jochum ten Haaf (Dunkirk, Lucia de B.) en Ron Roumen spelen twee vrienden die onverwacht lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

IN HET LICHT VAN DE HAARD
Spoken, weerwolven, duivels, kabouters, engelen en andere fantastische thema’s uit onze volkscultuur staan centraal in deze jeugdserie van Robin Peeters en auteur Ton van Reen (Klein Volk, Gestolen Jeugd, Het Winterjaar). Nadat de tienjarige Tim Tavern het leven redt van de oude Leonard Henseler, sluiten de twee vriendschap. Tim bekommert zich om de kluizenaar en brengt hem regelmatig een bezoek. Tim luistert graag naar de verhalen van de oude man: sagen en legenden uit lang vervlogen tijden, getransponeerd naar de tegenwoordige tijd. Soms griezelig, vaak komisch, altijd spannend.

Voor externe productiehuizen maakte Mosasaurusfilm de zesdelige docudramaserie IN DE VUURLINIE, de WebTV-serie BOEIT ME DAT? en de dramaserie DE HEMELPAORT (4 episodes).

Films

trailer/teaser
documentaire DE GOUDEN PEELHELM is een documentaire over de Romeinse helm die 1.700 jaar geleden in de Peel, op de grens van Limburg en Noord-Brabant, is terechtgekomen. De helm werd honderd jaar geleden teruggevonden door de arme turfsteker Gebbel Smolenaars. Tegenwoordig behoort de helm tot de topstukken van...
fragment
documentaire DUBOIS - DE ZOEKTOCHT NAAR DE ONTBREKENDE SCHAKEL is een lange documentaire over Eugène Dubois, de Limburgse wetenschapper en avonturier die eind 19e eeuw op Java de ontbrekende schakel tussen aap en mens vond en daarmee het gelijk van Darwin bewees. DUBOIS is vertelt het verhaal van een...
documentaire Zesdelige tv-serie over de Regionale Brandweer Zuid-Limburg. Mosasaurusfilm tekende voor het concept, het scenario, de regie, het camerawerk, en de postproductie. De tv-serie bestaat uit gedramatiseerde reconstructies van aangrijpende gebeurtenissen, naverteld door de brandweermensen die ze...
hele film
drama Dramaserie over agressie en geweld jegens werknemers met een publieke taak. De serie is onderdeel van de campagne BOEITMEDAT? en confronteert jongeren op aangrijpende wijze met ongewenst gedrag ten aanzien van uitvoerders van een publieke taak, en de persoonlijke en maatschappelijke gevolgen...
televisie Achter de schermen bij de totstandkoming van de dertiendelige tv-serie EXPEDITIE LIMBURG - ONTDEK HET VERLEDEN - seizoen 1.
commercial Commercial voor Gulpener Bier (uitvoerend producent).

Website

Mosasaurusfilm maakt commercials, films en multimedia voor bedrijven, musea en overheden. Dat gebeurt met zorg en aandacht. Met fantasie. Resulterend in opmerkelijke en effectieve producties die de identiteit van de opdrachtgever versterken en de interne en externe communicatie...
Expeditie Limburg is een serie over Limburg (België en Nederland): Geschiedenis & Cultuur, Natuur & Wetenschap, Mensen & Folklore, Mysteries en meer!

Contact

postadres:
Postbus 314
6199 ZN Maastricht-Airport
tel: 0464260577

mosasaurusfilm.nl
https://youtube.com/channel/

Personen

vakgebied

AV opdrachtfilms, Documentaire, Drama, Televisieprogramma