/ personen / Iris Vliet
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Mijn bedrijven

vakgebied

Drama, Korte film, Lange speelfilm, Televisie drama / Dramaserie

Iris Vliet

keywords: scripteditor, script consultant, dramaturg

Ik studeerde cum laude af in film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht, waar ik onder meer onderzoek deed naar het proces van scenario-ontwikkeling. Ik werk als freelance scripteditor/script consultant samen met producenten, regisseurs en scenaristen. Daarnaast geef ik als filmdocent (schrijf)cursussen, masterclasses en workshops op het gebied van film en scenario.

Informatie

trackrecord
De afgelopen 3 jaar werkte ik samen met regisseurs, scenaristen en producenten aan zeer uiteenlopende projecten: korte films, speelfilms, televisiedrama. Ik heb als freelance scripteditor en als docent scenario schrijven inmiddels een zeer grote hoeveelheid film- en dramaprojecten mogen lezen, redigeren, analyseren en beoordelen en met makers om de tafel mogen zitten om feedback en advies te geven, te brainstormen en te ondersteunen. Ik werk regelmatig (op projectbasis) voor Topkapi Films en werk o.a. veel samen met regisseur Johan Timmers en met schrijver/scenarist Manon Uphoff. Meest recent gaf ik dramaturgisch advies voor Vechtmeisje (The film Kitchen, regie: Johan Timmers) en werk ik als script editor aan Een Groot Geweld (Topkapi Films, scenarist: Manon Uphoff).
vraag mij voor
Dramaturgisch advies, script reading, script editing, script consulting, persoonlijke/individuele (schrijf)begeleiding. Voor korte films, Telefilm, speelfilms en televisiedrama/series. Eerste idee, synopsis, treatment of scenario.
bijzonderheden
Betrokken, eerlijk en open, analytisch sterk, oog voor detail.
software kennis
Final Draft, Fade In

Werkgevers

The Film Kitchen
Freelance scipteditor
2019
Het Louis Hartlooper Complex
Filmdocent
2019-nu
IDTV
Freelance scripteditor/dramaturg
2018
TopKapi Films
Freelance scripteditor/dramaturg Dramaturgie
2016-nu
Editio.nl
Tutor/docent scenario schrijven
2016-nu