/ personen / Mariette Sontag
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Mijn bedrijven

vakgebied

AV opdrachtfilms, Documentaire, ENG / reportage

Mariette Sontag

keywords: camjo, filmmaker, regie, camera en edting

Ik maak beelden die (je) bewegen: ik zet film in als krachtig medium om verhalen te vertellen. Dat is mijn ambitie als storyteller en beeldenmaker.
Verhalen vertellen van organisaties en hun mensen over wat hen beweegt en motiveert. Inhoud en betekenis vertalen in bewegend beeld en geluid, die de kijker overtuigen, boeien en (ver)binden.
Zo help ik organisaties, bedrijven of professionals en zzp-ers om via film hun eigen verhaal of boodschap krachtig de wereld in te brengen.
Als zelfstandig filmmaker en camjo heb ik alles in één hand: ik film, regisseer, interview, monteer en produceer. En waar nodig zet ik specialisten uit mijn netwerk in. Zo heeft mijn opdrachtgever één spreekpunt en zijn de lijnen kort en direct. Ik beschik over eigen film- en montage-apparatuur.
Naast opdrachtfilms maak ik als onafhankelijk filmmaker eigen werk: korte documentaires en portretten met name over kunst & cultuur, human interest en sociaal maatschappelijke thema's.
In maart 2017 ben ik gestart met FILMKRACHT. Ik ben opgeleid als filmmaker en camerajournalist bij Open Studio in Amsterdam (vakopleiding Camjo 2016-2017).
Ook werk(te) ik als docent en programmamaker bij Lenteson, Eerder rondde ik opleidingen aan de Gerrit Rietveld Acadamie en de Universiteit Leiden af.