/ personen / Annemarie Schäfer
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Contact


[adresgegevens alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers]Mijn bedrijven

vakgebied

Drama, Korte film, Theater / Stage

Annemarie Schäfer

keywords: art director, kostuumontwerper, styliste, fotografe, actrice

Afgestudeerd aan ArtEZ Toneelschool in Arnhem. Als zelfstandige aan het werk als art director, kostuumontwerpster en styliste, en soms als actrice.

Ik werk als freelance Art Director in de kunsten. Zo werk ik bijvoorbeeld concepten voor fotografie-series uit, maar werk ik ook als programmamaker voor kunstzinnige evenementen en initiatieven. Ik werk altijd vanuit een goed gegrond inhoudelijk concept, en van daar uit gaat mijn verbeelding dromen. Ik heb altijd 1001 ideeën, en weet ze als Art Director tot realiteit te maken. Ik ga voor onontkoombare kunst, dat geen onderschrift nodig heeft. Het moet grijpen. Ik ben allesbehalve braaf in gedachte en uitvoering.

Als kostuumontwerper/styliste houd ik ervan om het randje op te zoeken; daar waar het cliché vervaagt en het écht interessant wordt. Ik neem geen genoegen met 'net echt' of 'kloppend', maar streef naar een beeld waar je naar moét blijven kijken. Daarnaast heb ik een voorliefde voor een hevig kleurenspel, asymmetrie en een stiekeme verliefdheid voor een gehele outfit in één kleur.

Zowel als danseres als als actrice een zeer eigen bewegingstaal. Favoriet (en kwaliteit) als actrice is het uitvergroten van stereotypen, tragikomedie en komisch absurdisme.

Ik ben een absolute duizendpoot: ik werk ook als theater-/dansdocent, productie-assistent, fotografe en blogger. Juist de afwisseling en het feit dat ik mijn creativiteit in meerdere disciplines en d.m.v. verschillende media kan uiten, maakt mij gelukkig.
Het maakt mij ook een goede allrounder. Conceptueel sterk.

Creatieveling met een flexibel brein en eigenwijze kijk naar de wereld! Ironie viert hoogtij in mijn eigen werk.

Iconen: Ko van den Bosch, Andy Warhol, Quentin Tarantino.

Informatie

trackrecord
Direct.Art Photography - Art Director / Stylist, Amsterdam Fringe Festival - Programmamaker Fringe-stage op Uitmarkt Amsterdam, Toneelgroep Oostpool - First Contact (kostuumontwerp), Bridge to Liberation Festival i.s.m. Art Effects - kortfilm (styling/setdressing), Material Mary - Fashionblog/No Shopping Challenge (styling/fotografie/tekst)
vraag mij voor
Een concept dat uitgewerkt moet worden - bijvoorbeeld een fotografie-serie, maar ook een nieuw initiatief, event, merk of onderneming! Hoe creatiever de opdracht, hoe meer ik er voor je uit kan halen.

Film/serie met moderne, abstracte en/of experimentele stijl - dit soort opdrachten past bij mij als styliste/setdresser/rekwisiteur!

Ben je een geniaal kunstenaar, artiest, stylist of ontwerper? - Ik ben een liefdevolle assistent.

De rol van 'sexy vrouw' en/of 'machtige vrouw' - hier moet je mij voor hebben als actrice!