/ personen / Wes Mutsaars
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Contact


[adresgegevens alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers]Mijn bedrijven

Rubrieken

vakgebied

Wes Mutsaars

keywords: 9 jaar bij het korps mariniers gezeten, waarvan 4 jaar als l

Al van jongs af aan wist Wes Mutsaars dat hij acteur wilde worden. Toch sloeg hij eerst een andere avontuurlijke weg in voor hij aan het acteursvak begon.

Na het behalen van zijn havo-diploma besloot Wes het extreme avontuur op te zoeken en werd hij beroepsmilitair bij het Korps Mariniers.

Levenservaring opdoen
De keuze om bij het Korps Mariniers te gaan leverde Wes een onvervangbare dosis levenservaring op, die hem nog dagelijks van pas komt in het acteervak. Oefeningen in Noorwegen, wonen op Curaçao, uitzending naar Afghanistan. Uiteindelijk schopte Wes het tot korporaal, waardoor hij leidinggevende werd.
 Tijdens deze intensieve periode begon het acteren toch weer te kriebelen waardoor hij na negen jaar uiteindelijk de switch maakte en volledig overstapte naar het acteursvak.

Het echte vak leren
Zijn rugzak gevuld met levenservaring begon Wes met het volgen van acteerlessen bij de Trap, Act2Act en verschillende masterclasses van o.a. Willeke van Ammelrooy en Karim Traïdia. Tijdens deze lessen werd hij verliefd op het acteren en wist hij zeker dat dit zijn allergrootste passie is.

Recente acteerervaring
Vorig jaar speelde Wes de hoofdrol in de nieuwe Nederlandse dramaserie 'Het Imperium', gemaakt door de jonge producent Lucio Messercola. De serie was te zien op RTL 8. Verder speelde Wes in 2013 ook een bijrol in de internationale film 'Tula the Revolt' samen met bekende acteurs zoals Henriëtte Tol, Jeroen Krabbé, Derek de Lint, Jeroen Willems en Danny Glover. Het jaar eindigde bemoedigend voor Wes toen hij tijdens het jaarlijkse 48 Hour Filmfestival in Leeuwarden werd onderscheiden met de titel van 'Beste Acteur.'

Momenteel is Wes ook actief als trainingsacteur voor verschillende agressietrainingen bij o.a. KLM en de KLPD.