/ personen / Kurt Vandendriessche
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Contact


[adresgegevens alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers]Mijn bedrijven

Rubrieken

vakgebied

Korte film, Lange speelfilm, Theater / Stage, Videokunst / Experimenteel

Kurt Vandendriessche

keywords: acteur, danser, zanger, gitaar en piano

Kurt Vandendriessche, geboren in Roeselare in 1975, werkte zijn studies Dramatische Kunsten af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, en studeerde verder theatervormgeving aan het POPOK in Antwerpen.
Hij begon zijn carrière bij het poppen- en straattheater en op diverse televisie- en filmsets, speelde een vaste rol (Fréderique Bastiaens) in de TV1-serie "Thuis" en de VTM-serie "Spoed" (Tom Gijsbrecht) - ook te zien op de Nederlandse zender TROS.
Recent speelde hij de hoofdrol in de film “Welcome Home” van regisseur Tom Heene, die in 2012 genomineerd werd als “Beste Debuutfilm” op het Filmfestival van Venetië en het Montréal Wereldfilmfestival.
Mettertijd ontwikkeld hij een grote passie voor performance en hedendaagse dans en theater, waarbij hij zich zowel op als naast het podium bevindt.
Hij creëerde verschillende duo’s o.a. “Map Me” met Charlotte Vanden Eynde, “A bras qu’a d’ Abramovic” met Dolores Bouckaert en “Bringin’ Home the Bacon” met Kasper Vandenberghe. Hij werkte samen met Jan Decorte aan “Cirque Danton” en met Emio Greco/PC voor “Addio alla Fine”. Meermaals speelde hij mee in voorstellingen van Jan Fabre - “Parrots & Guinea Pigs”, “De Orgie van de Tolerantie”, “Prometheus: Landschap II” en “Tragedy of a Friendship”. In de toekomst zal hij ook te zien zijn in diens 24-uren project “Mount Olympus” (2015).