/ personen / Sarah Sotemann
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Contact


[adresgegevens alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers]telefoon: 06-14540554
Mijn bedrijven

vakgebied

Drama, Korte film, Televisie drama / Dramaserie, Theater / Stage

Sarah Sotemann

keywords: actrice, zangeres, theatermaker

Film boeit mij, het kriebelt. Ik wordt er nieuwsgierig van, van hoe de camera met mij werkt, hoe zij door enkel aanwezig te zijn een karakter kan ontwouwen.
In 2009 werkte ik mee aan de 48-hours film 'Regenmakers' van Ruut van der Beele (Breda), daar kreeg ik de prijs van Beste Actrice voor.
Dit, in combinatie met de theatertour 'Donkey God en het bonussacrement' van de Bloeiende Maagden, inspireerde mij om me na vier jaar kleinkunst aan de Koningstheaterakademie te verdiepen in het acteren middels de Meisnermethode. Waarachtig handelen in verbeelde omstandigheden.
In 2011 won ik wederom de prijs voor Beste Actrice op het 48-hours filmfestival in Amsterdam met de film 'Love eventually' van Sem Voortman.
Tevens studeerde ik in 2011af aan de Paul Dekker Acteer Studio, waar volgens de Meisner methode gewerkt wordt.

Naast film werk ik graag in het theater als actrice, zangeres en maker.

Foto's

Informatie

trackrecord
Regenmakers,een film van Ruut v/d Beele. De winnaar van international 48-hours film filmfestival Breda 2009, tevens beste regie . Ik kreeg de eervolle vermelding van Beste Actrice met oa. Peter Blok en Karim Traida in de Jury. Daarna is deze film naar Las Vegas gegaan waar hij tevens beoordeeld werd met beste regie en waar ze ook erg onder de indruk van ons waren.
They Shoot Horses, in navolging van Regenmakers kwam er een landelijke finale voor het 48-hours film festival, waar ook deze film als winnaar uit kwam.
Drowned Dreamers, een korte film van de toneelschool Maastricht van David Jan Bronsgeest voor de regionale omroep. Genomineerd voor beste korte film op het Nederlands Online Film Festival.
Love Eventually van Sem Voortman, waarvoor ik wederom de prijs voor beste actrice kreeg.
prijzen
Beste Actrice 48-hours filmfestival Amsterdam 2011 in 'Love Eventually' van Sem Voortman. Jury oa. Paul Ruven, Jos Borstlab en Pim Wijers.
Beste Actrice 48-hours filmfestival Breda 2009 in 'Regenmakers' van Ruut van der Beele. Jury oa Peter Blok en Karim Traida.
vraag mij voor
Theaterstukken, Films, Serie's, Commercials.
bijzonderheden
Kort haar. zingt, rijd paard, makkelijk met improviseren, speelt gitaar en een beetje piano.