/ personen / Marcel Goedegebuure
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Contact


[adresgegevens alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers]


goedegebuure.org

Mijn bedrijven

vakgebied

Drama, Korte film, Lange speelfilm, Televisie drama / Dramaserie

Marcel Goedegebuure

keywords: scriptschrijven

Het schrijven zit mij in het bloed. Al van kleins af aan ben ik verhalen aan het verzinnen, opschrijven en bewerken.
Mijn hele werkzame leven heeft in het teken gestaan van het schrijven en de taal. Van eindredacteur bij Loesje, via workshops creatief schrijven met kinderen, tot het schrijven van scenario's.
Op het ogenblik combineer ik dit schrijven van scenario's met mijn ouderschap van mijn twee jonge kinderen. Zo krijgen die twee de beste start in het leven.

Informatie

trackrecord
Op de stapel liggen tot nu toe een aantal lange eigen scripts (een Engels SF-scenario en een Nederlandse romantische comedy), een tiental korte eigen scripts (in zeer uiteenlopende genres), een lang misdaad scenario in opdracht geschreven, een lang drama scenario, tien afleveringen van een kinderserie, de resultaten van een aantal samenwerkingsverbanden (lang en kort, meer en minder uitontwikkeld), een aantal eigen scripts in ontwikkeling (lang en kort, meer en minder uitontwikkeld) en vele ideeën voor verhalen.
vraag mij voor
Het ontwikkelen van een bijzonder scenario, het schrijven van een bijzonder scenario, ideeën voor verhalen en projecten.
bijzonderheden
Ik kan me heel goed voorstellen hoe een scenario er uit zal zien, zoals het inleven in karakters, het schetsen (in een paar woorden) van een locatie, de dynamiek tussen de karakters etc.

Website

Hier presenteer ik mezelf wat uitgebreider. Ook zijn er een aantal fragmenten van scenario's te lezen.