/ bedrijven / KeyFilm
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

KeyFilm

keywords: film productie

KeyFilm is opgericht door Hanneke Niens (voormalig mede-oprichter en producent van IDTV Film) en Hans de Wolf (voormalig producent en hoofd ontwikkeling Egmond Film). Zij produceerden en co-produceerden meer dan 40 speelfilms. Ze wonnen prestigieuze nationale- en internationale onderscheidingen (waaronder een Oscar voor Antonia, een Oscar nominatie voor De Tweeling, een Emmy en driemaal de Prix Europa) en scoorden nationale box office hits (De Tweeling, Nynke, Oesters van Nam Kee, Bride Flight). Hun films draaiden in competitie in Berlijn (Chopsticks, Bluebird), Locarno (Het zusje van Katia), Toronto (Antonia, Unfinished Sky) en San Sebastian (Van God Los, Silent City).

Hanneke en Hans hebben een omvangrijk netwerk opgebouwd in Europa en Australasia van coproducenten, fondsen en financiers. Het maakt KeyFilm een natuurlijke partner in de wereld van internationale coproducties.

Centraal in hun benadering staat een nauwe samenwerking met schrijvers en filmmakers voor het gezamenlijk ontwikkelen van intelligente, character-driven publieks- en art house films.

Contact

kantoor+postadres:
Danzigerbocht, 45T
1013AM Amsterdam
tel: 0204231596

keyfilm.nl

Personen

vakgebied

Korte film, Lange speelfilm, Televisie drama / Dramaserie