/ personen / Renate Bergsma
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Contact


[adresgegevens alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers]telefoon: 06-41486247
Mijn bedrijven

vakgebied

Documentaire, Internet media, Televisieprogramma, Theater / Stage

Renate Bergsma

keywords: beeldresearcher, beeldredacteur, camjo, rechtenclearing

Na 13 jaar Hoofd PR/marketing-functie in een fameus theater, loop ik reeds ruime tijd rond in de televisie-, film- en documentairewereld. Ik ben een enthousiaste allround beeldresearcher/beeldredacteur/samensteller/itemregisseur/Camjo met enorme ervaring in zoeken en maken van beeld voor tv, film, internet, documentaires, DVD, seminars etc. Ik regel licenties, ik beheer budgetten, ik zorg voor transport en shipment en ik ben betrokken in het omzetten van formaten. Ik heb meerdere jaren ervaring als beeldredacteur en samensteller bij televisieseries. Ik regisseer clips en (korte) film en ik adviseer andere regisseurs over fragmenten en archiefmateriaal. Daarnaast heb ik als redacteur/regisseur bij de radio gewerkt. Ik ben bezig een webservice in research te ontwikkelen, maar kan er verder nog niet te veel over kwijt. Begin 2013 volg ik extra vakopleiding montage FCP X en alles van Adobe.

Informatie

trackrecord
Beeldresearcher, samensteller en itemregisseur Andermans Veren AVRO, Beeldredacteur De Wereld Draait Door VARA, Beeldredacteur De Social Club BNNVARA, Beeldredacteur EO Moraalridders en De Vijfde Dag, Beeldresearcher documentaires voor o.a. AVRO, NPS, VPRO, Filmresearch / organisatie / camera en montage Architectuur Film Festival Rotterdam, Camjo events en bedrijfsfilms, korte documentaire. Regisseur korte speelfilm in 2013. Maker lange documentaire 2013-2014.
prijzen
Mijn werk is mijn succes.
vraag mij voor
Voor beeldredactie en al het researchwerk en rechtenclearing voor documentaires en tv-programma's (beeld, geluid en achtergrondinformatie), maar ook filmresearch, onderhandeling en organisatie filmfestivals en talkshows. Samenstelling en fragment- / itemregie. Redactiewerkzaamheden en productie. Advies en consultancy marketing. Interviews. En last but not least: Camjo-opdrachten.
bijzonderheden
Als (beeld)researcher ben ik allround en kan van a tot z de footage leveren. Ik zoek beelden, regel de rechten, zet ze om naar juiste formaten of pas ze aan met montage naar gewenste lengte. Ben thuis in de diverse toonaangevende archieven in binnen- en buitenland. Ik kan ook eigen materiaal bedenken, filmen en monteren. Voel me voor geen enkele schakel te goed en ken geen vaste werktijden. Elk project is interessant of het voor een uur, een dag, een maand of een jaar is. Ik ben perfectionistisch, maar kan ook vijf dingen tegelijk en kan in een oogwenk bepalen of iets geschikt materiaal is. Aan de andere kant kan ik me totaal concentreren op kijken en luisteren zonder dat om me heen iets afleidt. Ik hou van humor, oprechtheid en openheid. Ben zelf een goedlachs, enthousiast, openminded en gedreven persoon.
equipment
Montagecomputer en -programma Final Cut Pro 7 en X. Adobe alles erop en eraan.
software kennis
Final Cut Pro 7 en heb als regisseur naast editors met AVID gewerkt. Begin 2013 volg ik montagevakopleiding Final Cut Pro X en extra cursussen Adobe Premiere Pro, After Effects en Photoshop