/ personen / lennart timmerman
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Contact


[adresgegevens alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers]Mijn bedrijven

vakgebied

Korte film, Lange speelfilm, Televisie drama / Dramaserie

lennart timmerman

keywords: acteur

Onder leiding van Paul Rooyackers maakte ik mijn eigen cabaretvoorstellingen en deed mee aan wedstrijden, waaronder het HIT, waarmee ik drie maal de finale haalde en eenmaal een persoonlijkheidsprijs won. Zo kreeg ik van de VARA een masterclass jong Cabarettalent. Ook stond ik in het toneelstuk Doornroosje tijdens de Kinderboekenweek. Naast mijn middelbare school volgde ik avondopleidingen in Cabaret en camera- acteren aan Muziekcentrum Zuid-Kennemerland.

Na het afronden van mijn middelbare school besloot ik acteerworkshops te volgen. Zo volgde ik lessen aan de avondopleiding Act2Act (Mark Ram en Hugo Konings) en Theater en Televisie (Josja Hamann). Tijdens dat jaar speelde ik in de serie 'Fataal' van de EO.
Onlangs heb ik de opleiding Filmacteur van Hugo Metsers met succes afgerond waar ik mijn diploma voor artiest drama behaald heb. Vele docenten met ervaring in het werkveld deelden hun expertise met mij, o.a. Marina Wijn, Nelleke Zitman, Frederik de Groot, Jan van den Nieuwenhuyzen en Hugo Metsers. In mijn schoolperiode was hij ondermeer te zien in de korte films als 'Sterk spul', 'Lucidity' en 'Edgie the movie'.
Afgelopen jaar maakte ik mijn speelfilmdebuut in 'Razend', de nieuwe Carry Slee verfilming van regisseur Dave Schram en Shooting Star filmproductions. Vanaf heden ben ik te zien in de tv-serie Spangas als Raaf een nieuw hoofdkarakter in de bovenbouw.

Producties

Spangas in actie 2015 2014 overig / NL Film / NCRV
acteur

Foto's

Informatie

trackrecord
Razend de film, Spangas, Edgie the movie, Sterk spul, De groeten van Mike, Lust de film
prijzen
Rembrandt film award, beste jeugdfilm Razend