/ personen / Ken Besuijen
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Contact


[adresgegevens alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers]telefoon: 0644108257
Mijn bedrijven

vakgebied

Commercial, Lange speelfilm, Televisie drama / Dramaserie, Theater / Stage

Ken Besuijen

keywords: acteur, chansonnier, conferencier

Actief op het toneel sinds 2007. Gespeeld in theater/filmproducties. Musical 'A Christmas Carol' theatertournee door Nederland. Figuratie/Edelfiguratie series, films en commercials. Eigen voorstelling met kleinkunstnummers/conferences van o.a. Wim Sonneveld.

Producties

drama
Sinterklaas en het gevaar in de pakjeskelder 2011 drama / Luck Heuckeroth en Ronald Biemolt
acteur
Sinterklaas en het geheim van de Meppeler Toren 2010 drama / Luck Heuckeroth en Ronald Biemolt
acteur
theater
A Christmas Carol, de musical 2010 theater /
acteur

Videos

showreel
showreel Mijn grootste droom in 1 minuut!
showreel Dit filmpje laat een aantal foto\'s zien van mijn voorstellingen met liedjes en conferences van Wim Sonneveld. Wim Sonneveld (1917-1974) was één van de Grote Drie uit de vorige eeuw, samen met Toon Hermans en Wim Kan. Het oeuvre van Wim Sonneveld is prachtig en daarom speel ik het altijd met veel...
showreel Dit filmpje laat een aantal foto's zien van mijn voorstellingen met liedjes en conferences van Wim Sonneveld. Wim Sonneveld (1917-1974) was één van de Grote Drie.
fragment
overig Deze voorstelling vond plaats op 1 april 2013 ten behoeve van de Shelterboxparade te Meppel. Diverse kunstenaars droegen een steentje bij door belangeloos op te treden.
theater \'Haal het doek maar op\' van Wim Sonneveld. Door Ken Besuijen, maart 2011 in Schouwburg Ogterop te Meppel.
televisie Ken Besuijen zong met Koninginnedag 2011 een repertoire van liedjes van Wim Sonneveld op de Wheem in Meppel
televisie De tweede Donderdag Meppel wordt een musical dag. Met Jaap de Boer en Ken Besuijen blikt De Kapstok vooruit op het programma. Enkele grote namen komen naar Meppel zoals Ben Cramer van Mariska van Kolck.
theater Conference van Wim Sonneveld. Alie uit Antwerpen. Door Ken Besuijen uitgevoerd in Schouwburg \'De Lawei\' in Drachten op 11 april 2009. Binnenkort komt Ken Besuijen op het toneel met \'Een avond met Wim Sonneveld\'. In eigen kring brengt hij een kleine compilatie van de beste conferences en liedjes...
hele film
theater Nav de conference van Wim Sonneveld \'Frater Venantius\', heb ik een vervolg geschreven en aan het publiek laten zien. \'Frater Venantius is tot Kardinaal gecreeërd en daar verteld hij over. Het is een heel avontuur\' Opgenomen op zondag 5 september in de St. Stephanuskerk te Meppel
overig N.a.v. de conference van Wim Sonneveld 'Frater Venantius', heb ik een vervolg geschreven en aan het publiek laten zien.

Informatie

trackrecord
TV/FILM:

De Leeuwenkuil (2013)
Loenatik, te gek! (2013)
Feuten, de film (2013)
Dokter Tinus,serie II (2013)
Charlie (2012)
Spijt (2012)
Sinterklaas en de geheimzinnige glazen bol (2012)
Dokters (2012)
Levenslied, serie II (2012)
Chez Nous (2012)
't Schaep in Mokum (2012)
Moeder, ik wil bij de revue (2012)
Bloedverwanten (2011)
Quiz (2011)
Sinterklaas en het gevaar in de pakjeskelder (2011)
'A Christmas Carol', de musical (2010)
Sinterklaas en het geheim van de Meppeler Toren (2010)
BZT-Show (2007)

THEATER:

Tavenu - De Flat van Jet (2012)
Tavenu - Den Haag Vandaag (2010)
A Christmas Carol, de Musical (2010)
Tavenu - Raspaardjes (2009)
Tavenu - Koninginnedag (2009)
Tavenu - Een simpele dag (2008)
Mamma Mia, de musical, schoolproductie (2007)
prijzen
Ik ben genomineerd geweest voor de verkiezing van 'Meppeler van het jaar 2012'

Sinterklaas en de geheimzinnige glazen bol is genomineerd geweest voor de Gouden Pepernoot in de categorie 'Beste Sinterklaasfilm 2012'.

Sinterklaas en het geheim van de Meppeler Toren heeft de Gouden Staf gewonnen voor de bijdrage aan het behouden van het Sinterklaaaserfgoed in Nederland.

Sinterklaas en het gevaar in de pakjeskelder is genomineerd geweest voor de Gouden Pepernoot in de categorie 'Beste Sinterklaasfilm 2011'.

De successen die ik heb behaald zijn meer persoonlijke euforieën. Ik heb mogen optreden bij grote jaarvergaderingen van belangrijke organisaties, businessclubs en bedrijvensociëteiten. Tevens kreeg ik tijdens de opnames van 'Moeder, ik wil bij de revue' ineens een kleine rol aangeboden. Ik mocht een solo zingen voor de camera.
vraag mij voor
Producties waar humor nodig is. Ik ben erg goed in het spelen van types. Kijk bijvoorbeeld de man van de Albert Heijn commercials of Tineke Schouten in de commercials van C1000, dat lijkt me geweldig om te doen. Maar ook in tv- en filmproducties ben ik voor dat soort rollen een goede kandidaat. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik mij niet geschikt acht voor andere opdrachten, maar humor is toch wel een van mijn specialiteten.
bijzonderheden
Ik heb veel humor, ben origineel in mijn doen en erg enthousiast in het spel. Ik kan tevens heel vrolijk dansen (de Charleston bijvoorbeeld). Ook kan ik veel met mijn stem.

Opleiding

workshops
Utrechts Centrum voor de KunstenLandelijke Oriëntatiecursus Toneelscholen2011-2012
overige opleiding
C.S.G. DingstedeHoogste examencijfer op het kunstvak Muziek. Namelijk een 10.
Havo
2006-2011