zoeken | portals | berichten | aanmelden | login
Kom stagelopen bij het Nederlands Film Festival!
Nederlands Film Festival
Gek op film en festivals? Kom dan stagelopen of werkervaring opdoen bij het Nederlands Film Festival (NFF). We hebben jouw hulp nodig om van het festival een succes te maken. Bij het NFF krijg je een uniek kijkje achter de schermen, leuke collega’s en een mooie aanvulling op je CV. Misschien help jij straks wel mee met de programmering, de verschillende evenementen, de promotie, het ontvangen van belangrijke (internationale) gasten of de productie van het festival. Interesse? Lees hieronder de mogelijkheden op de verschillende afdelingen:

Lokatie
Utrecht

Omschrijving
Afdeling Marketing & Communicatie (aanvang divers vanaf februari t/m eind oktober 2018)
De afdeling Marketing & Communicatie is jaarrond bezig met het promoten van de Nederlandse filmcultuur en de daarbij behorende activiteiten van het NFF, met als hoogtepunt het festival eind september. Het team zorgt voor een heldere en wervende vertaling van het festivalprogramma naar publiek en professionals.

Op de afdeling zijn er diverse stages mogelijk. Binnen het Online team help je onder andere mee met het content management van de website, nieuwsbrieven en de diverse social media kanalen van het NFF. Ook beeldredactie is hier een belangrijk onderdeel van. Wil je meer leren op het gebied van drukwerk, traffic, advertising, indoor-/outdoorcampagnes en marketingacties, dan is de stage allround Marketing & Communicatie misschien iets voor jou. Tot slot is er een mogelijkheid om het team Pers & Publiciteit te ondersteunen, dat o.a. in nauwe samenwerking met de filmdistributeurs en andere partners verantwoordelijk is voor alle publiciteit en het bijhouden hiervan in de media, doelgroepgerichte samenwerkingen, het organiseren van persdagen voorafgaand aan het festival en tijdens het festival alle aanwezige pers ontvangen en begeleiden, met als grote afsluiting de uitreiking van de Gouden Kalveren.

Ter ondersteuning van deze afdeling zoeken wij sociale, creatieve en betrokken collega’s voor de stages of werkervaringsplekken.

Afdeling Programma (mei t/m oktober 2019)
De afdeling Programma van het NFF is verantwoordelijk voor het totale programma boordevol vertoningen van, en evenementen rondom, Nederlandse producties en internationale projecten met Nederlandse inbreng. Het festival presenteert de parels van het audiovisuele aanbod: van grote commerciële speelfilms tot artistieke films en van documentaires tot dramaseries en VR-installaties.

Als stagiair op de programma-afdeling maak je de totstandkoming van het festivalprogramma van dichtbij mee, van de inschrijving van producties tot de selectie, programmering, competities en prijsuitreikingen tijdens het festival. Je hebt contact met producenten over aangeleverde informatie, verwerkt deze gegevens zorgvuldig in de festivaldatabase en ondersteunt bij de organisatie van evenementen. Binnen deze stage houd je je onder andere bezig met projecten die worden gekenmerkt door interactive storytelling, zoals games, virtual reality en augmented reality.

Ter ondersteuning van deze afdeling zoeken wij een initiatiefrijke, nauwkeurige en stressbestendige teamplayer.

Afdeling Educatie (aanvang mei t/m medio oktober 2019)
De afdeling Educatie valt onder de Professionals afdeling van het NFF en is verantwoordelijk voor het totale festivalprogramma voor scholen en opleidingen: de activiteiten voor de ruim 9.000 leerlingen en studenten die het festival jaarlijks bezoeken. Het programma bestaat onder meer uit educatievertoningen, workshopprogramma’s, rondleidingen en filmcolleges.

Als stagiaire op deze afdeling organiseer je onder meer workshopprogramma’s, denk je mee over het lesmateriaal en heb je contact met docenten over hun festivalbezoek met de klas.

Ter ondersteuning van deze afdeling zoeken wij een proactieve, nauwkeurige en stressbestendige teamplayer.

Afdeling Partnerships & Sales (aanvang mei t/m medio oktober 2018)
De afdeling Partnerships & Sales ontwikkelt duurzame relaties en strategische allianties met het bedrijfsleven. Dit doen wij door het creëren van creatieve en op maat gesneden programma’s die meerwaarde realiseren op het gebied merk, relatiemarketing en sales.

Diverse mooie merken en ondernemingen zijn partner van het festival en als stagiair op deze afdeling ben jij degene die samen met het Partnerships-team mooie plannen, activaties en business events voor hen ontwikkeld. Je wordt aangestuurd door het Hoofd Partnerships & Sales en biedt algehele ondersteuning aan de medewerkers op de afdeling. Verder houd je je bezig met de uitvoering van de partnerovereenkomsten, denk je mee over conceptontwikkeling voor partners en doet research, je assisteert bij het uitvoeren van partner activatieplannen en biedt ondersteuning bij het organiseren van business events. Tijdens het festival ontvang je hen en ben jij bij hoogtepunten van het NFF aanwezig zoals de feestelijke openingsavond, de diverse rode loper premières en het Gouden Kalveren Gala, waar de crème de la crème bij elkaar komt om de Nederlandse film in al zijn verscheidenheid en met alle bijbehorende glitter en glamour te vieren.

Ter ondersteuning van deze afdeling zoeken wij een commerciële, creatieve en pro-actieve collega voor de stage of werkervaringsplek die nauwkeurig werkt.

Afdeling Productie (aanvang mei t/m eind oktober 2018)
De afdeling Productie van het NFF zorgt voor de gehele uitvoer van het festival. Dit betekent onder andere dat alle festivallocaties worden ingericht in NFF-stijl en dat de benodigde (film)techniek en horeca wordt opgebouwd. Daarnaast produceren wij alle filmvertoningen, premières, evenementen en de uitreiking van de Gouden Kalveren. We ontwerpen en bouwen zelf ons festivalhart op de Neude in Utrecht, verzorgen transport van personen en materiaal en werven ongeveer 400 vrijwilligers om het NFF mede mogelijk te maken.

Als stagiair op deze afdeling krijg je een uniek kijkje in de keuken van een grote productieafdeling. Alle facetten die nodig zijn om een festival te produceren krijg je van dichtbij mee. Je wordt aangestuurd door de uitvoerend producent en je ondersteunt met name het facilitaire team. De taken die je vervult zijn zeer gevarieerd, van het organiseren van de crewcatering, het beheren van de kas tot het draaien van je eigen projecten die je je volledig toe kan eigenen. Daarnaast kun je onder andere meekijken met het aanvragen van een evenementenvergunning, veiligheid, de ontwikkeling van het festivalhart en nog veel meer!

Ter ondersteuning van deze afdeling zoeken wij een proactieve, energieke collega voor de stage of werkervaringsplek.

Afdeling Professionals Programma (mei t/m medio oktober 2019 - in overleg)
De afdeling die verantwoordelijk is voor het Professionals Programma van het NFF agendeert relevante thema’s en onderwerpen voor de Nederlandse AV-industrie. Een programma met (internationale) masterclasses, talks en panels vol inspiratie en verdieping. Het netwerken onder AV-professionals wordt bevorderd door middel van ontmoetingen, speeddates, lunches en borrels. Daarnaast stimuleert het NFF binnen het Professionals Programma samenwerking en kennisuitwisseling tussen de Nederlandse en de internationale filmindustrie en co-productie tussen landen.

Als stagiair krijg jij de kans om midden in de sector te belanden, en alle facetten van deze industrie van dichtbij te kunnen zien. Je komt in contact met allerlei belangrijke partijen als sales agents, producenten, regisseurs, jonge talenten en gevestigde prijswinnaars. Als onderdeel van een klein team assisteer je je collega’s in taken als research, programmering, het uitzetten van mailingen, het beheren van je eigen projecten en het contact met andere afdelingen. Je werk is gevarieerd en het wordt zeker geen koffie-halen-stage! Ook willen we graag met jou meedenken in het bereiken van jouw eigen leerdoelen en assisteren we je waar mogelijk in je ontwikkeling.

Ben jij klaar om de netwerkkans van je leven te pakken? Solliciteer dan nu voor een stageplaats! Wij zoeken ter ondersteuning van deze afdeling een enthousiaste, initiatiefrijke, aanpakker.

Afdeling Gastenservice (aanvang begin juli t/m medio oktober 2019)
De gastenservice draagt onder andere zorg voor het versturen van uitnodigingen naar de Nederlandse en de buitenlandse gasten, de boekingen van hotelkamers voor gasten, boekingen van reizen voor de internationale gasten, verwerking van de accreditatieformulieren van de festivalgasten in database Fiona. Tijdens het festival ben je aanspreekpunt voor deze gasten en stuur je de vrijwilligers bij de balie van de gastenservice aan.

Ter ondersteuning van de afdeling gastenservice zoeken wij een enthousiaste, gastvrije college.

Afdeling Festivalbureau (aanvang medio mei t/m medio oktober 2019, 4-5 dagen per week)
Het Festivalbureau is het eerste aanspreekpunt voor zowel medewerkers als externe contacten van het NFF en de spil van de organisatie.

Als stagiair Festivalbureau ben je zowel telefonisch als per mail aanspreekpunt voor medewerkers en externe contacten. Je wordt aangestuurd door de Office Manager en bent samen met haar verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op het NFF kantoor. Je ontvang gasten die op het kantoor van het NFF langskomen. Je verricht (administratief) ondersteunende en zelfstandige werkzaamheden. Je maakt nieuwe collega’s wegwijs binnen het kantoor en zorgt dat zij op hun eerste dag alles hebben om goed te starten. Voor alle gasten van de officiële opening van het festival verzorg je de registraties en uitnodigingen en tijdens de opening ben je op locatie aanwezig om bij de Gastenbalie gasten te woord te staan.

Ter ondersteuning van deze afdeling zoeken wij een enthousiaste, sociale collega voor de stage of werkervaringsplek die van aanpakken weet.

Periode
De periode waarin wordt stagegelopen verschilt per functie. Kijk bij de stageomschrijvingen voor een indicatie van de periode.

Functie eisen / profiel
Je volgt een relevante opleiding
Je hebt affiniteit met film, televisie en interactive en het programma wat het NFF biedt
Je bent sociaal vaardig zowel in de omgang met collega’s als met externe partijen
Je bent leergierig en enthousiast
Je bent secuur en stressbestendig
Je bent een teamplayer
Je hebt een aanpakkersmentaliteit
Je hebt een flexibele werkhouding en bent bereid om tijdens het festival lange(re) dagen te maken

Wat bieden wij?
Vergoeding
Je krijgt een bescheiden stagevergoeding per maand. Je ontvangt tevens een vergoeding van eventueel te maken reis- en verblijfskosten.

Wij bieden
De kans om je te ontwikkelen bij een organisatie met grote landelijke bekendheid
Een dynamische werkomgeving waar je veel kunt leren
Veel ruimte voor creativiteit en nieuwe initiatieven
Een blik achter de schermen van het festival
Toegang tot een groot netwerk van professionals uit de Nederlandse filmwereld en de culturele sector.
De kans te laten zien wat je kunt en daarmee je kansen op een baan in deze sector te vergroten.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren


meld NIET OK stuur naar een vriend stuur een reactie


Bericht geplaatst door: Nederlands Film Festival
login om te reageren op dit bericht
Op: 14-03-2019 / 202 x bekeken
Categorie: Stagevergoeding (marktconform)
Verloopt op: 01-07-2019
bekijk profiel