zoeken | portals | berichten | aanmelden | login
Producent voor installatie gezocht
Lotte Mulder
Mijn naam is Lotte Mulder en ik ben een production designer. Voor mijn afstuderen aan de HKU in de richting AudioVisuele Media, wil ik een installatie gaan bouwen. Een installatie dat wordt verteld doormiddel van décor. Een beleving voor het publiek waarin men wordt ondergedompeld in drie ruimtes die hun attendeert op een belangrijk gesprek dat we moeten gaan voeren.

Entre l’image is een installatie die je meeneemt in drie verschillende kamers. De eerste is een bruin café waar het publiek wordt geintroduceerd. Dan mag het publiek kiezen welke van de twee deuren men wilt betreden. Vervolgens zullen ze in de kamer achter de deur een utopisch wereldbeeld aantreffen. In de utopische wereldbeelden worden twee korte films vertoond die het publiek een dubbel gevoel bezorgt. De twee verschillende wereldbeelden zorgen voor een individuele ervaring per kamer. Iedereen beleeft het op zijn eigen manier waardoor er een gesprek ontstaat in het café waar zij terugkeren.

Voor mijn afstudeerproject wil ik een installatie maken die een gesprek bij het publiek op gang brengt waarbij men gaat praten over de sociale toekomstscenarios. Een toekomst waarin de technologie waarschijnlijk zich nog razend snel zal ontwikkelen en dit enorme gevolgen kan hebben voor onze omgang met elkaar. Je ziet nu al dat technologische ontwikkelingen onze sociale omgang met elkaar veranderdt: we zitten naast elkaar te appen en zijn online ons etentje met vrienden aan het delen maar face-to-face praten is van secundair belang. We moeten ons bewust worden welke sociale gevolgen de technologische ontwikkeling kunnen hebben en met elkaar gaan discusieren waar onze nieuwe waarden en normen liggen. Een gesprek dat gaat over fundamentele culturele veranderingen die ons allen aan gaan.

Type
studentenproductie

Lokatie
Amsterdam/Utrecht

Omschrijving
Deze installatie wil ik heel graag vertonen op festivals of evenmenten die met de toekomst of met technologie te maken hebben. Hiervoor ben ik opzoek naar een producent die samen met mij deze installatie wil gaan realiseren en me kan zorgen dat mensen deze installatie gaan beleven. Graag zou ik met een producent samen naar de mogelijkheden willen kijken en verschillende evenementen benaderen waar deze installatie zou kunnen staan.

Periode
Maart tot Juni, niet voltijd.

Functie eisen / profiel
- realiseren van de installatie
- planningen maken
- festivals en galerie benaderen
- ruimte zoeken voor realisatie
- samen een crowdfunding campagne opstarten
- twee draaidagen voor de korte films produceren.

Wat bieden wij?
Een leuke samenwerking voor een vernieuwende ervaring, waarin veel ruimte voor creativiteit is.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren


meld NIET OK stuur naar een vriend stuur een reactie


Bericht geplaatst door: Lotte Mulder
login om te reageren op dit bericht
Op: 01-02-2019 / 197 x bekeken
Categorie: Onbetaald
Verloopt op: 25-02-2019
bekijk profiel